EUROFINS new

   Eurofins Scientific, verdens ledende laboratorium innen kjemiske og mikrobiologiske miljøanalyser, annonserer med dette kjøpet av Radonlab i Norge. Radonlab er en av Skandinavias ledende aktører innen måling av radongass i luft, vann og materialer. 


   Eksponering for radongass er identifisert av Verdens Helseorganisasjon som den nest største risikofaktoren for lungekreft, og den norske berggrunnen gir risiko for høye radonkonsentrasjoner i norske boliger. Lovgivningen i Norge med hensyn på måling av radongass er derfor en av verdens strengeste. Radonlab har høy kompetanse innen dette området, noe som reflekteres i et tett samarbeid med norske kommuner og institusjoner. Kjøpet av Radonlab sikrer Eurofins høy kompetanse innen dette viktige nisjemarkedet, en kompetanse som kompletterer gruppens eksisterende analyseportefølje, og som kan tilbys også i andre markeder enn det norske.


   Kommentar fra Dr. Gilles Martin, konsernleder i Eurofins Scientific: «Kjøpet av Radonlab i Norge reflekterer vår fortsatte satsing på å utvide Eurofins' faglige og analytiske tjenesteportefølje, så vel som å understreke vår markedsledende rolle innen miljøtesting. Dette demonstrerer ytterligere Eurofins' ønske om å tilby det beste og bredeste eksisterende nettverk innen kjemisk og mikrobiologisk testing.»

 

Pressemelding 12.01.2016
Eurofins Scientific

Radonlab har i egen regi og i samarbeid med andre tilbudt ulike radonkurs i mange år. I år arrangeres kompetansegivende grunnkurs i samarbeid med TEKNA og NITO. radonkurs web

Meld deg på ett av radonkursene...

For oversikt over datoer for radonkurs i Oslo klikk her...

 

Blokker Ellingsrud

 

Er radonkonsentrasjonen i luften for høy, bør borettslag og boligsameier iverksette tiltak, sier advokat Henning Lauridsen i NBBL.

Andelseieren er ansvarlig for det indre vedlikeholdet av sin bolig og borettslaget har ansvaret for vedlikeholdet av alt fellesareal. I tillegg er borettslaget også ansvarlig for vedlikehold av deler av bygningsmassen.

– Ansvaret for tiltak mot radon ligger under borettslagets vedlikeholdsplikt, sier advokat Lauridsen på NBBLs hjemmeside. Det samme vil være tilfelle i et boligsameie, fordi fordelingen av vedlikeholdsplikten er identisk i et borettslag og i et boligsameie.

 

 

Eurofins Radonlab AS (med avd. Radontiltak) holder feriestengt f.o.m.

10. juli  t.o.m. 21.07.2017.

Telefonen vil ikke være bemannet i denne perioden. Det vil imidlertid være folk tilstede i våre lokaler i Gaustadalléen 23 D for mottak av prøver  eller henting av varer.

Send gjerne mail til Kundesenteret (Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.) hvis du ønsker kontakt med oss. Vi svarer på mail innen 48 timer og prøver å hjelpe deg så godt det lar seg gjøre.

Telefontid fra 26. juni – 14. august 2017 vil være: kl.10.00 – 14.00.

Vi ønsker alle våre kunder en riktig god sommer!

 GodSommer

God sommer

 

 

 

 

Radon foto Barbro

Statens Strålevern oppfordrer alle til å måle radonnivåene i boligen. Tiltak mot for høye verdier kan gjøres enkelt og rimelig, men ha stor betydning for beboernes helse.

Tormod (4) sitter trygt på fanget til mamma og smiler om kapp med vintersolen som skinner inn gjennom vinduene. Hva han tenker på akkurat nå er ikke lett å vite; men at han bekymrer seg for luften han puster i, er høyst usannsynlig.

Finn oss på Facebook

radonfareskilt

Radonsperre / radonmembraner

til alle typer bygg og byggegrunn - holder radongassen ute. Les mer…

radon på arbeidsplassen

Radon på arbeidsplassen

Er radon en usynlig inntrenger i ditt arbeidsmiljø?
Les mer…

radon i din kommune

Radon i din kommune

Kjenner din kommune de lokale risikoområdene for radongass? Les mer…

Go to top