Dagbladet pluss / dinside.no 28.10.2017

I en tidligere barnehage på Gaustad i Oslo ligger en del av verdens ledende laboratorium, som tester, sender ut, analyserer og forsker på radonprøver.

Atmos 12DPX

En våt og kald oktobermorgen ankommer vi Forskningsparken på Gaustad i Oslo, hvor vi skal besøke Eurofins Radonlab...

radonNye beregninger fra Strålevernet og Kreftregisteret viser at radon medvirker til at anslagsvis 370 nye lungekrefttilfeller hvert år.  Tiltak i boliger og arbeidsplasser med radonproblem kunne gitt omkring 100 færre krefttilfeller, viser nye beregninger.

EUROFINS newEurofins Scientific, verdens ledende laboratorium innen kjemiske og mikrobiologiske miljøanalyser, annonserer med dette kjøpet av Radonlab i Norge. Radonlab er en av Skandinavias ledende aktører innen måling av radongass i luft, vann og materialer. 

radonkurs web

Radonlab har i egen regi og i samarbeid med andre tilbudt ulike radonkurs i mange år. I år arrangeres kompetansegivende grunnkurs i samarbeid med TEKNA og NITO. 

Meld deg på ett av radonkursene...

For oversikt over datoer for radonkurs i Oslo klikk her...

Blokker Ellingsrud

 Er radonkonsentrasjonen i luften for høy, bør borettslag og boligsameier iverksette tiltak, sier advokat Henning Lauridsen i NBBL.

Andelseieren er ansvarlig for det indre vedlikeholdet av sin bolig og borettslaget har ansvaret for vedlikeholdet av alt fellesareal. I tillegg er borettslaget også ansvarlig for vedlikehold av deler av bygningsmassen.

Finn oss på Facebook

radonfareskilt

Radonsperre / radonmembraner

til alle typer bygg og byggegrunn - holder radongassen ute. Les mer…

radon på arbeidsplassen

Radon på arbeidsplassen

Er radon en usynlig inntrenger i ditt arbeidsmiljø?
Les mer…

radon i din kommune

Radon i din kommune

Kjenner din kommune de lokale risikoområdene for radongass? Les mer…